Καλώς Ήρθατε Αρχική σελίδα Αιρετοί Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λασπάς Αναστάσιος Ενημερωτικό Νο 34

Τελευταια Νεα Συλλόγου

Κριτική νόμου Αναδιοργάνωσης Δομών υποστήριξης της Εκπαίδευσης
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ 2018
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Συνεργασία Συλλόγου «Εμ.Παπά» με σύμβουλο για τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά ζητήματα.
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Δημιουργία ομάδας παραδοσιακού χορού
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 6-10-2017
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...

Τελευταια Νεα Παρατάξεων

Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Ε.ΕΚ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Κ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Ε.ΔΡΑ.- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Π.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Περισσότερα...
Συλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Ν. Σερρων " Εμμανουηλ Παπας "
Ενημερωτικό Νο 34 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 23 Απρίλιος 2017 19:15

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 34

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις:

  1. Ειδική Αγωγή Ι:

Εξελίξεις στο θέμα της σειράς προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή είχαμε τις τελευταίες μέρες με νομοθετικές ρυθμίσεις. Εξομοιώνονται όλες οι κατηγορίες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής είτε είναι κάτοχοι βασικών πτυχίων είτε μεταπτυχιακών –διδακτορικών είτε εργαζομένων με προϋπηρεσία. Σχετικά:

https://www.esos.gr/arthra/49754/kathorismos-kritirion-proslipsis-anapliroton-ekpaideytikon-stin-eae

Οι σκέψεις μου πάνω σε αυτό το ζήτημα:

α. Είναι εντελώς ΑΔΙΚΟ να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ των εκπαιδευτικών ΠΕ71-61 και να εξομοιώνεται με μεταπτυχιακά- διδακτορικά.

Σε κανένα κλάδο δεν συμβαίνει αυτό και θεωρώ ότι μπορεί να καταπέσει στο ΣΤΕ ως αντισυνταγματική η διάταξη μετά από προσφυγή που οφείλει να καταθέσει η ΔΟΕ.

β. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η επιπλέον μοριοδότηση που θα δίνεται στους ΠΕ71-61 να αντικαταστήσει το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ και δυστυχώς ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και για άλλους κλάδους με μια τέτοια εξόφθαλμη αδικία.

γ. Η στήριξη της ΔΟΕ αλλά και όλων των παρατάξεων είναι δεδομένη ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΘΕΙ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με κορύφωση την Γενική Συνέλευση του Ιουνίου ως θέμα προτεραιότητας.

δ. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων εδώ και 15 χρόνια που εργάζονται οι συνάδελφοι Ειδικής Αγωγής είναι τεράστιες όπως και οι λανθασμένοι ή οι ανύπαρκτοι χειρισμοί εκ μέρους των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΔΟΕ απέναντι στα μύρια προβλήματα της αδιοριστίας, της κατάταξης, της κατοχύρωσης θέσεων, του βασικού πτυχίου, των μεταπτυχιακών αλλά καρτ, των επαγγελματικών δικαιωμάτων κ.ά.

ε. Μόνο ο μόνιμος διορισμός θα λύσει τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής. Το χρονικό διάστημα αδιοριστίας του κλάδου έχει ξεφύγει από την λογική.

στ. Δυστυχώς η συνδικαλιστική προεκλογική περίοδος προσφέρεται για κροκοδείλια δάκρυα τόσο των κομμάτων όσο και των παρατάξεων.

ζ. Ο πολυκερματισμός του χώρου των αναπληρωτών με την δημιουργία διάφορων κατηγοριών εργαζομένων αλλά και της συνδικαλιστικής οργάνωσης τους έξω από τη ΔΟΕ δυστυχώς έφερε τα παραπάνω αποτελέσματα. Στο διαδίκτυο βλέπουμε τόσο διαμαρτυρίες αλλά και συγχαρητήρια από ομάδες εκπαιδευτικών στο χώρο και δημιουργείται ένα λυπηρό φαινόμενο.

2.Ειδική Αγωγή ΙΙ

Αντιπροσωπεία συναδέλφων αναπληρωτών ΠΕ71-61 επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δευτέρας 27-02-17 όπου αναλύθηκε το φλέγων ζήτημα της νομοθετικής αλλαγής. Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η στήριξη των αναπληρωτών ειδικής αγωγής με προκήρυξη στάσεων εργασίας, διαμαρτυρίες, μπλοκάρισμα επιμορφώσεων. Στα παραπάνω πλαίσια προκηρύχτηκε την Τετάρτη 29-03 στάση εργασίας και διαμαρτυρία στην Δνση Σερρών, συμμετοχή με στάση εργασίας στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 05-04-17 όπως και μπλοκάρισμα της επιμόρφωσης ΠΕ70.50-60.50 την Πέμπτη 06-04-17. Απευθυνόμενος στα παιδιά της ειδικής Αγωγής κατά την επίσκεψη τους την Δευτέρα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών αλλά και παίρνοντας τον λόγο στην Περιφερειακή Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε και πάλι αντιπροσωπεία αναπληρωτών, εξέφρασα την πλήρη στήριξη για το δίκαιο των αιτημάτων και ζήτησα από την συνδικαλιστική ηγεσία την ανάδειξη του θέματος ως πρωτεύων ζήτημα για την πρωτοβάθμια.

3.Περιφερειακή Σύσκεψη Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκη 28-03-17

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μετά από απόφαση της ΔΟΕ η προγραμματισμένη Περιφερειακή σύσκεψη των Δ.Σ, αιρετών , συναδέλφων στα γραφεία της ΕΔΟΘ.

Ως κύριο θέμα αναδείχθηκε το θέμα των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, των Νηπιαγωγών, της επιλογής στελεχών, των μεταθέσεων, της δωρεάν σίτισης μαθητών που πραγματοποιείται σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Στις τοποθετήσεις και γενικότερα στη συζήτηση δυστυχώς δεν κυριάρχησε το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων που ήταν και το κύριο προγραμματισμένο θέμα της συνάντησης. Πέραν της αντικειμενικής δικαιολογίας σοβαρών ζητημάτων πρώτης γραμμής βλέπουμε ότι η ΔΟΕ δεν επιθυμεί να μπει στην ουσία της συζήτησης για ενιαία πανελλαδικά κριτήρια μοριοδότησης λόγω προεκλογικής περιόδου κάτι που επίσης πράττει και το Υπουργείο Παιδείας λόγω ενδεχόμενου πολιτικού κόστους. Έτσι μια σοβαρή εξέλιξη σε ένα διαχρονικό αίτημα χρονοτριβεί λόγω κινήσεων τακτικής αφήνοντας το να λυθεί στο μέλλον… Στην τοποθέτηση μου όπως ανέφερα και παραπάνω ζήτησα την στήριξη των αναπληρωτών αλλά και την ανάδειξη της άδικης τροπολογίας για την Ειδική αγωγή. Επίσης την ανάδειξη του θέματος των Νηπιαγωγών μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις των συλλόγων Νηπιοβρεφοκόμων των Παιδικών Σταθμών θυμίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη ΤΩΡΑ η θεσμοθέτηση για ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Δυστυχώς βλέπουμε από τη μεριά της αντιπολίτευσης είτε δηλώσεις περί ενοποίησης Παιδικών σταθμών – Νηπιαγωγείων, είτε να μην παίρνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος αλλά να ποιούν την νύσσαν. Η κυβέρνηση είναι καιρός πέραν της συμπάθειας και των δηλώσεων στήριξης στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και τις Νηπιαγωγούς να προχωρήσει με νομοθετικές πλέον κινήσεις.

Σχετικά:1. https://www.esos.gr/arthra/49636/panellinios-syndesmos-vrefonipiagogon-apantisi-dilosi-stis-anakoinoseis-toy-syllogoy

  1. https://xenesglosses.eu/2017/03/gia-eniea-domi-elegchou-nipiagogion-vrefonipiakon-milise-mitsotakis-exingile-nea-metarrithmisi/
  2. http://www.stokokkino.gr/article/1000000000051018/KGabroglou-Apokleistiki-euthuni-tou-up-Paideias-i-leitourgia-ton-nipiagogeion

4. Μεταθέσεις

Οι μεταθέσεις πλησιάζουν δυστυχώς όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν υπάρξουν θέσεις ή όπως πέρυσι θα έχουμε νομούς όπως ο δικός μας που δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις.

Τόσο στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου όσο και στην περιφερειακή σύσκεψη ζήτησα την νομική κάλυψη αλλά και την νομική προσφυγή της ΔΟΕ επί του θέματος. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι οι μεταθέσεις πραγματοποιούνται επί των οργανικών κενών. Παρανόμως το Υπουργείο δεν δέχθηκε ότι υπήρχαν οι οργανικές θέσεις (ερμηνεύοντας ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Νέου Ολοημέρου ήταν οργανικές) παρόλο που δηλώθηκαν από τις Δνσεις Εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα ήταν να μην έχουμε μεταθέσεις από άλλα ΠΥΣΠΕ στις Σέρρες όπως και σε άλλους νομούς. Οι μετακινήσεις όμως εντός νόμου (οι βελτιώσεις θέσεων) πραγματοποιήθηκαν επί των οργανικών κενών που υπήρχαν κανονικά. Η υπηρεσία λοιπόν κατόπιν της πρακτικής του Υπουργείου ενώ δεν δέχθηκε τα οργανικά κενά για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πραγματοποίησε μεταθέσεις εντός νομού επί των οργανικών που δεν δέχονταν… Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο λόγος;… ο φόβος να μην αδειάσουν οι ακριτικοί νομοί και χρειαστούν πολλοί αναπληρωτές ενώ αντίθετα σε νομούς της κεντρικής Ελλάδας δεν υπήρχαν οι ίδιες ανάγκες. Πρότεινα στην ΔΟΕ να παρέμβει έγκαιρα στο Υπουργείο και να ζητήσει στις φετινές μεταθέσεις να ισχύσει το αυτονόητο ειδάλλως να προσφύγει στο ΣΤΕ επί της προφανούς παρανομίας.

5.Επιλογές στελεχών

Πέραν των δηλώσεων δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη επί του θέματος μετά την απόφαση του ΣΤΕ επί της αντισυνταγματικότητας του Νόμου.

Η ΔΟΕ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ορθά τοποθετεί τα ζητήματα των αναπληρωτών ειδικής και της προσχολικής αγωγής ως πρωτεύοντα ζητήματα όμως ξεκάθαρα διαφαίνεται ότι δεν απαντά στην πρόσκληση του Υπουργείου επί της συζήτησης για την επιλογή στελεχών και ότι η πλειοψηφία του ΔΣ δεν επιθυμεί την μοριοδότηση των στελεχών και με την συμμετοχή των συναδέλφων με ψηφοφορία ή κάποιο τρόπο και επαναλαμβάνει στο Υπουργείο να βρει αφηρημένα ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα όπως ζήτησε στην τοποθέτηση στην Μορφωτική Επιτροπή της Βουλής όταν κλήθηκε. Επίσης αναφέρει ότι για τη ΔΟΕ δεν αποτελεί κατεπείγον ζήτημα….

Μήπως ως ΔΟΕ θα έπρεπε να πάρουμε θέση και να τοποθετηθούμε με συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος της επιλογής; Επιθυμούμε τη συμμετοχή των συναδέλφων; Επιθυμούμε τη συνέντευξη; Με ποια ποσοστά; Σαφώς και δεν νομοθετεί η ΔΟΕ, όμως τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι… και επιτέλους κάποτε πρέπει να προτείνουμε με συγκεκριμένα κριτήρια έναντι οποιασδήποτε κυβέρνησης τι θέλουμε εμείς.

Σχετικά: https://www.doe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1013:apantisi-stin-epistoli-tou-ypourgoy-paideias&catid=90&Itemid=1354

6. Επιμόρφωση ΤΠΕ Β1

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για την επιμόρφωση ΤΠΕ επιπέδου Β1. Δηλώσεις μέχρι 06-04-2017.

https://www.esos.gr/arthra/49736/aitiseis-ekpaideytikon-gia-symmetohi-se-programmata-epimorfosis-v1-epipedoy-tpe  

                                                                                          

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

                                                                                                        Σέρρες 31-03-2017

                                                                                                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                                                         Αναστάσιος Λασπάς

                                                                                             αιρετός ΠΥΣΠΕ Σερρών

                                                                                             τηλ. 6909358101 (Whats-up)

                                                                                                          6944206047 (Vodafone)

                                                                                                       mail: laspas66@ yahoο.gr

 
Design by Next Level Design Lizenztyp CC