Καλώς Ήρθατε Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Συλλόγου Αίτημα για ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών με ηλεκτρονικό τρόπο

Τελευταια Νεα Συλλόγου

Αίτημα για έγκαιρη και χρονικά σταθερή μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Αλλαγή πλαισίου αμοιβαίων μεταθέσεων
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Αίτημα για ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών με ηλεκτρονικό τρόπο
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Καλή σχολική χρονιά
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : 19– 9 –2019
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Εκδήλωση τιμής συνταξιούχων
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 39
Λασπάς Αναστάσιος

Περισσότερα...
Καταδίκη της τυφλής καταστολής κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο μεγάλο συλλαλητήριο της 11ης Ιανουαρίου
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Ευχές
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Κριτική νόμου Αναδιοργάνωσης Δομών υποστήριξης της Εκπαίδευσης
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...

Τελευταια Νεα Παρατάξεων

Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Ε.ΕΚ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Κ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Ε.ΔΡΑ.- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Π.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Περισσότερα...
Συλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Ν. Σερρων " Εμμανουηλ Παπας "
Αίτημα για ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών με ηλεκτρονικό τρόπο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ειρήνη   
Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 07:45

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 19-9-19 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Το αίτημα για ίδια δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών παραμένει αίτημα, όπως επίσης και η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές, ώστε να μην αναγκάζονται σε τεράστια ταλαιπωρία και μεγάλα και χωρίς ουσιαστικό λόγο έξοδα. Επίσης, πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόβλημα της διαμονής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην εξεύρεση στέγης. Με ασάφεια, γενικολογίες και καλές προθέσεις το πρόβλημα όμως δε λύνεται και συνεχίζει να παιδεύει χιλιάδες αναπληρωτές!

Η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τη μείωση του κόστους μετάβασης στις περιοχές προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέσω επαφών με ακτοπλοϊκές εταιρίες και τα ΚΤΕΛ, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι το οποίο να ισχύει!

Η συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων και των διαρκών περικοπών έχει φέρει σε απόγνωση την ελληνική κοινωνία. Οι εκπαιδευτικοί ως ένα κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από αυτές τις ανάλγητες πολιτικές, περνούν δύσκολες καταστάσεις. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, το πιο ευάλωτο κομμάτι του κλάδου, βιώνει δυσάρεστες καταστάσεις μετακινούμενο για κάποιους μήνες του χρόνου μακριά από τον τόπο των συμφερόντων του, αντιμετωπίζοντας και ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα οδοιπορικών, στέγασης, διατροφής κλπ. ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ζει με το επίδομα ανεργίας.

Οι υπεύθυνοι για τις πολιτικές που διαμόρφωσαν αυτό το δυσάρεστο τοπίο στην εκπαίδευση, δεν αρκεί να αναγνωρίζουν τα προβλήματα αλλά θα πρέπει να αναλαμβάνουν και τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγούν στην επίλυση ή έστω στην άμβλυνσή τους. Κανένα δεν πείθει το δήθεν ενδιαφέρον για τη στέγαση των αναπληρωτών στις τουριστικές περιοχές, όταν δεν συνοδεύεται από κανένα απολύτως μέτρο και επιχειρείται να φορτωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα ίδια απολύτως προβλήματα που ξεκίνησαν και οι προηγούμενες λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων. Η άσκοπη ταλαιπωρία και τα τεράστια έξοδα που καλούνται να επωμιστούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές είναι ακριβώς τα ίδια με των προηγούμενων χρόνων. Καμία βελτίωση, καμία πρόοδος. Γραφειοκρατία και αδιαφορία από τους έχοντες την ευθύνη.

Για ποιο λόγο άραγε στη σημερινή εποχή δεν μπορούν κάποιες διαδικασίες να γίνουν από απόσταση απαλλάσσοντας τους εργαζόμενους από πρόσθετα βάρη; Η απάντηση δυστυχώς είναι εξοργιστικά απλή. Επειδή κανείς αρμόδιος δεν ασχολείται και δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις!

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών δε συμβιβαζόμαστε με την στασιμότητα των πραγμάτων, την αδιαφορία των υπευθύνων και ζητούμε τη λήψη άμεσων μέτρων για το ευάλωτο αυτό κομμάτι της εκπαίδευσης. Προτείνουμε και απαιτούμε σύμφωνα με την εγκύκλιο 101362/Ε2/19-06-2018 του Υπουργείου Παιδείας για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που είτε είναι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είτε βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας ή ανατροφής παιδιού, η ανάληψη υπηρεσίας στην οργανική τους θέση με τη λήξη του διδακτικού έτους γίνεται δεκτή με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί και ταχυδρομικά. Κατ’ αναλογία, να δίνεται στους αναπληρωτές η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας, επειδή οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχοντας περιθώριο τριών ημερών και αφού παρουσιαστούν -σε αρκετές περιπτώσεις- αναμένουν για αρκετές ημέρες την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες, διαδικασία μεγάλου οικονομικού κόστους, η παραπάνω εγκύκλιος πρέπει να εφαρμοστεί και στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών.

Αιτούμαστε επίσης, να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης των κενών όπως αυτά προκύπτουν από το αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ, προκειμένου οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί να παρουσιάζονται κατευθείαν στα σχολεία τοποθέτησής τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι σε άσκοπες και με μεγάλο κόστος μετακινήσεις. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανάληψη υπηρεσίας τους να κατατίθενται και ταχυδρομικά.

Το συγκεκριμένο μέτρο, εκτός του ότι θα δώσει μια μεγάλη οικονομική ανάσα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, κυρίως όσους παρουσιάζονται στις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας, εκτιμούμε ότι θα διευκολύνει λειτουργικά και τη διαδικασία, δεδομένου του συνωστισμού που παρατηρείται κάθε χρόνο στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την πρόσληψή τους.

Επιπλέον, στους μονίμους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων απόσπασης και εντός ΠΥΣΠΕ όπως ακριβώς γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ ή από άλλο ΠΥΣΠΕ ή απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, για διευκόλυνση των συναδέλφων και αποφυγή ταλαιπωρίας.

Με βάση τα παραπάνω αιτούμαστε από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση εκδίδοντας άμεσα σχετικές εγκυκλίους.

Οι Διευθύνσεις Π.Ε. άμεσα να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Η ΔΟΕ να ασχοληθεί με τα παραπάνω ζητήματα για την ταχύτερη επίλυσή τους.

  

 

                                                 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                  Ρατκίδου Φωτεινή

                                                                                                     

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 07:46
 
Design by Next Level Design Lizenztyp CC