Καλώς Ήρθατε Αρχική σελίδα Ανακοινώσεις Συλλόγου Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών-σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων όπου υπάρχουν αίθουσες-μείωση του αριθμού μαθητών στους 15 ανά τμήμα

Τελευταια Νεα Συλλόγου

Aνασυγκρότηση ΠΥΣΠΕ Σερρών με αυθαίρετο διορισμό συναδέλφων στις θέσεις των Αιρετών
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Απεργία-Αποχή από την επιχειρούμενη αξιολόγηση-οδηγίες για την εφαρμογή της
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Διευκρινίσεις για την Απεργία -Αποχή
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των μελών του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για την αξιολόγηση από μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Δείτε εδώ την Τηλεδιάσκεψη για την Αυτοαξιολόγηση
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Απάντηση στον ΣΥΚΠΕ
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών-σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων όπου υπάρχουν αίθουσες-μείωση του αριθμού μαθητών στους 15 ανά τμήμα
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : 9– 9 –2020 & ΩΡΑ 19:30
Ανακοινώσεις Συλλόγου

Περισσότερα...

Τελευταια Νεα Παρατάξεων

Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Ε.ΕΚ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Α.Κ.Ε.

Περισσότερα...
Ανακοινώσεις της παράταξης προς τους εκπαιδευτικούς
Ε.ΔΡΑ.- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Π.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Περισσότερα...
Συλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Ν. Σερρων " Εμμανουηλ Παπας "
Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών-σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων όπου υπάρχουν αίθουσες-μείωση του αριθμού μαθητών στους 15 ανά τμήμα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ειρήνη   
Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020 11:08

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 09-09-20 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Είτε πρόκειται για 2ο κύμα είτε όχι, ο 20πλάσιος αριθμός κρουσμάτων -σταθερά τριψήφιος καθημερινά σε σύγκριση με τα 10 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο του Μαΐου – θέτουν ερωτήματα για την ασφαλή επιστροφή μας στη σχολική τάξη.

Εδώ και πολλούς μήνες, γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να διαμορφώσουν συγκεκριμένο σχεδιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σήμερα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Είχαν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να σχεδιάσουν το άνοιγμα των σχολείων με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις. Όμως, αδιαφόρησαν και δεν έλαβαν υπόψη τους τις προτάσεις εκπαιδευτικών και γονιών. Εξάντλησαν όλη τους την προσπάθεια στη νομοθέτηση αλλεπάλληλων αντιεκπαιδευτικών νόμων και εκτρωματικών διατάξεων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, ΠΝΠ για τις κάμερες στις τάξεις, διαδικασίες εξπρές για τις υπηρεσιακές μεταβολές, διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης κ.α.). Χωρίς ντροπή προχώρησαν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο.

Η διαχείριση της νέας περιόδου, επαναφέρει τη λογική των περιορισμών και κυρίως την υποκριτική λογική της «ατομικής ευθύνης». Τα σχολεία άνοιξαν με 25αρια τμήματα, με μόνο ουσιαστικά προστατευτικό μέτρο την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους!

Ενώ τα περιοριστικά μέτρα σε χώρους εστίασης αυστηροποιούνται, στις τάξεις μπορούν να στοιβάζονται 30 άτομα, αφού,  οι μαθητές κατά δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να θεωρούνται ασφαλής ομάδα (όταν το Μάρτιο μας έλεγαν ότι είναι υγειονομικές βόμβες) .

«Ειδικοί» σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν να μας πείσουν ότι είμαστε περισσότερο ασφαλείς σε τάξη με 25 μαθητές παρά με 15!!!

Ζητάνε από τους μαθητές να κρατούν αποστάσεις μέσα σε αίθουσες κλουβιά των 25 τ.μ., στις οποίες στοιβάζονται 25 μαθητές!

Δεν εξασφαλίζουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός, με βάση τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά σε μικρούς μαθητές απαιτώντας να μην έρχονται σε επαφή, να μην ανταλλάσσουν μολύβια και γόμες! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας ή συναδέλφισσες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη μένουν εκτεθειμένοι.

Το Υπουργείο  θεωρεί φυσιολογική τη διδασκαλία 6- 7 ωρών με χρήση μάσκας, υποτιμώντας τη φύση της μαθησιακής διαδικασίας που απαιτεί ένταση και χρώμα φωνής όπως και αξιοποίηση των εξωγλωσσικών στοιχείων.

Είναι φανερό ότι το βασικό ζητούμενο είναι η φύλαξη των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αγορά και η «οικονομία».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης, που επιταχύνεται από την εξέλιξη της πανδημίας, στις πλάτες των εργαζόμενων. Τα μεγάλα πακέτα των δις ευρώ κατευθύνονται για μια ακόμα φορά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους, «τους ήρωες» όπως μας έλεγαν, προετοιμάζουν μια ακόμα πιο ζοφερή πραγματικότητα με φτώχεια, ανεργία, εκ περιτροπής δουλειά, πετσοκομμένη υγεία και παιδεία. Η εγκληματική τους πολιτική δε δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη στήριξη των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να σηκώσουν για μία ακόμα φορά ένα βαρύ φορτίο προετοιμασίας αλλά και ευθύνης προκειμένου να κυλήσουν όλα κατά το δυνατόν ομαλότερα. Δυστυχώς η έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (αποσπάσεις, και τοποθετήσεις) και η ομολογουμένως νωρίτερα από κάθε φορά πρόσληψη και τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν αρκούν.

Το ΔΣ του συλλόγου μας τονίζει και διεκδικεί όλες τις προϋποθέσεις που εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν ώστε οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς:

Απαιτούμε:

•           Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές,  μέτρο που εφαρμόστηκε την άνοιξη όταν τα κρούσματα του covid-19 ήταν ελάχιστα σε σχέση με τους σημερινούς ιδιαίτερα αυξημένους αριθμούς.

•           Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων χώρων, για να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, έτσι ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Άμεση αξιοποίηση (ιδιωτικών) σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων υποδομών, κρατικών, δημοτικών, ιδιωτικών, λόγω έκτακτων συνθηκών. Χρήση όλων των απαραίτητων δημόσιων χώρων και ιδιωτικών χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται.

•           Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.

•           Να γίνουν διαγνωστικά τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς δωρεάν και σε όλους τους μαθητές και τους εργαζόμενους στο σχολείο, με το άνοιγμα των σχολείων και αυτός ο έλεγχος να επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

•           Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με πλήρη στελέχωση όλων των δομών των δημόσιων σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

•           Επαρκές προσωπικό καθαρισμού στις σχολικές μονάδες, κάτι που δεν τηρήθηκε τον περασμένο Μάιο και οι Δήμοι φαίνονται παντελώς ανέτοιμοι να τηρήσουν στις 7/9.

•           Εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με όλα τα υλικά καθαρισμού και απολύμανσης που είναι απαραίτητα.

•           Κάλυψη από την πολιτεία της σημαντικής δαπάνης που αφορά την αγορά μασκών που είναι απαραίτητες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε πλήρη κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών, επίσπευση των διαδικασιών μόνιμων διορισμών στη γενική αγωγή, πλήρη νομοθετική κάλυψη για τους εκπαιδευτικούς απέναντι σε πιθανές επιθέσεις γονέων και στήριξη τους σε κάθε επίπεδο.

                                                 Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος                                                                                Η Γενική Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                    Ρατκίδου Φωτεινή

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Απρίλιος 2021 11:11
 
Design by Next Level Design Lizenztyp CC