Ενημέρωση Αιρετού ΔΑΚΕ ΠΕ Σερρών Πασχάλη Στεφάνου 13-10-2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εκδόθηκε χθες, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 από το ΥΠΑΙΘ, η εγκύκλιος των μεταθέσεων 2023-2024, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Η εγκύκλιος αφορά κάθε είδους αιτήσεις μεταθέσεων απο ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ αλλά και τις αιτήσεις βελτίωσης-οριστικής τοποθέτησης εντός ΠΥΣΠΕ Σερρών.

Αποκλειστική προθεσμία υποβολής: από 16-10-2023 έως 31-10-2023 και ώρα 15:00 και μόνο μέσω του Online Συστήματος https://teachers.minedu.gov.gr. Όποιος δεν έχει κωδικούς, βγάζει κάνοντας την αίτηση του στο https://register.sch.gr/teachers/.

Οι αιτήσεις για αμοιβαίες μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ υποβάλλονται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.Η εγκύκλιος δεν παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, εκτός από τοκομμάτι της υποχρεωτικής υποβολής δήλωσης. Υπενθυμίζω στους νεοδιόριστους συναδέλφουςτου 2023, πως πρέπει να υποβάλλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αίτηση βελτίωσης-οριστ. τοποθέτησης για να πάρουν οργανική θέση. Αντίστοιχα, οι νεοδιόριστοι του 2022 δύνανται να υποβάλλουν αίτηση
μετάθεσης σε άλλο ΠΥΣΠΕ, μετά την διετή παραμονή τους στον τόπο διορισμού τους.
Τα κριτήρια μεταθέσεων παραμένουν ίδια: 1) η συνολική υπηρεσία 2) η συνυπηρέτηση (4 μόρια) 3) οι οικογενειακοί λόγοι (4 μόρια οι έγγαμοι, 4 το 1ο & 2ο παιδί, 6 το 3ο και 7 για κάθε επόμενο 4) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν 5) η εντοπιότητα (4 μόρια) 6) πρώτη προτίμηση (2 μόρια).

Συνάδελφοι σας προτείνω, αφού μελετήσετε καλά την εγκύκλιο, να μπείτε στο Online σύστημα και να ελέγξετε προσεκτικά τις υπηρετήσεις σας. Αν υπάρχει κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα Μεταβολών της ΔΠΕ οργανικής σας. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου και να αποσταλούν ψηφιοποιημένα στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκουν οργανικά, μέχρι τις 31-10-2023 και ώρα 15:00, ενώ εκπρόθεσμα δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτά. Μπορείτε να τα εκδόσετε και μέσω gov.gr.

Tην επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Σερρών, ώστε να τακτοποιηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Αναμένουμε την κάλυψη και των τελευταίων κενών σε ΠΕ86 Πληροφορικής και ΠΕ06 Αγγλικών. Στην ειδική αγωγή, είχαμε μεγάλη κάλυψη των κενών της Παράλληλης Στήριξης με δασκάλους και μικρότερη με νηπιαγωγούς, ενώ πολλά Τμήματα Ένταξης παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Αναμένουμε την Γ’ φάση προσλήψεων ΕΑΕ στις αρχές Νοεμβρίου.


Πασχάλης Στεφάνου
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σερρών
6977342535
pstefanou@sch.gr