Ενημέρωση Αιρετού ΔΑΚΕ ΠΕ Σερρών Πασχάλη Στεφάνου 24-10-2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως σας ενημέρωσα και χθες, συνεδρίασε σήμερα, 24-10-2023 το ΠΥΣΠΕ Σερρών. Ακολουθεί ενημέρωση επί των θεμάτων:

Θέμα 1ο: 2η Συμπλήρωση της με αρ.πρ Φ.11.2/8334 Απόφασης συμπλήρωσης υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου με διοικητικό έργο εκπ/κου. Έγινε ανάθεση διοικητικού έργου στον εκπαιδευτικό.

Θέμα 2ο: Εξέταση αιτήσεων μονίμων εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Έγιναν δεκτές.

Θέμα 3ο: Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Έγιναν δεκτά. Η έγκριση των αδειών για ιδιωτικό έργο προϋποθέτει το ωράριο τους να ξεκινά μετά τις 16:00, ώστε να μην παρακωλύεται η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.

Θέμα 4ο: Ορισμός Αναπληρωτών Διευθυντών Σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών. Ορίστηκαν οι Αναπληρωτές Διευθυντές.

Θέμα 5ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας μόνιμου εκπαιδευτικού για μισθολογική εξέλιξη. Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία.

Θέμα 6ο-7ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μισθολογική εξέλιξη. Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία.

Θέμα 8ο-9ο: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 70, ΠΕ11: Έγιναν οι αποσπάσεις.

Θέμα 10ο: Τροποποίηση Αποφάσεων διάθεσης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Έγιναν οι τροποποιήσεις για την συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου.

Συνάδελφοι, αύριο αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων ώστε να συμπληρωθούν και τα ελάχιστα κενά που έχουν απομείνει, τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνουν νέες τοποθετήσεις ΠΕ60 και ΠΕ70, μετά την υπογραφή των αποσπάσεων από τον Υπουργό Παιδείας, όπως τις ενέκρινε το ΚΥΣΠΕ την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, θα γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.

Πασχάλης Στεφάνου

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σερρών

6977342535

pstefanou@sch.gr