30ο Ενημερωτικό Δελτίο Αιρετού Αυτόνομου Δικτύου Ρατκίδου Φωτεινής 29-11-2023

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σερρών

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι και συναδέλφισσες την Τρίτη 28/11/2023 στις 12:00μ.μ. συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σερρών όπου εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα

  1. Έγιναν δεκτές οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή
  2. Έγινε δεκτή η αίτηση μόνιμης εκπαιδευτικού για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή
  3. Έγινε δεκτή η αίτηση μόνιμης εκπαιδευτικού για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου για μισθολογική εξέλιξη
  4. Έγινε επικύρωση των πινάκων μοριοδότησης εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Σερρών που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Οι πίνακες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.
  5. Έγιναν δεκτές οι ενστάσεις εκπαιδευτικών για οριστική τοποθέτηση και έγινε επικύρωση μοριοδότησης εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Σερρών που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ ή αίτηση για οριστική τοποθέτηση και ένταξη εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Σερρών στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης. Οι νέοι πίνακες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

Σημείωση: Από 11-12-2023 και μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να διορθώνουν στοιχεία στις καταχωρισμένες αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Από την ημερομηνία αυτή και μετά οποιεσδήποτε αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, θα γίνονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Οι προθεσμίες αυτές είναι δεσμευτικές μόνο ως προς τη διαδικασία των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή.

Στις 28-11-2023 ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 1.400 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), και 529 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Γενικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο νομό μας οι νέες προσλήψεις δεν καλύπτουν τα κενά σε Τμήματα Ένταξης κυρίως, αλλά και σε παράλληλες και ειδικότητες γενικής αγωγής. Είναι γεγονός ότι προκύπτουν επιπλέον ανάγκες κατά τη διάρκεια  της σχολικής χρονιάς και τέλη Νοέμβρη δεν καλύπτονται ούτε τα κενά που υπήρχαν από το Σεπτέμβριο! Η επιδίωξη εξοικονόμησης χρημάτων από τον τομέα της Εκπαίδευσης φανερώνει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρονται ελάχιστα για την ίση αντιμετώπιση μαθητών και σχολείων και κυρίως μαθητών με ΕΑΕ.

Τέλος θέλω να συγχαρώ τους/τις αναπληρωτές/τριες που προσλήφθηκαν στο νομό Σερρών και να τους ευχηθώ καλή τοποθέτηση!

Καθώς δέχθηκα ερωτήματα από συναδέλφους/ισσες, θέλω να σημειώσω ότι τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την επικείμενη φάση της εσωτερικής- εξωτερικής αξιολόγησης που είναι έως 10-12-23  θα σταλούν από τη ΔΟΕ στα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/433438_anakoinothikan-proslipseis-anapliroton-deite-ola-ta-onomata?fbclid=IwAR20J4-aS6NWv-UqXkvAC_4UOXqavsUgmAIytXvK1c_Ukoj_tcCJQTs6YIU

              Πάντα στη διάθεση των συναδέλφων

Η αιρετός του ΠΥΣΠΕ Σερρών

Ρατκίδου Φωτεινή-Νηπιαγωγός

κιν. 6946804660  &   6982530215

mail: fratkidou@gmail.com

Η Αναπλ. αιρετός Γεράκη Ακριβή

 κιν. 6976400985