Συμμετέχουμε στη νέα απεργία-αποχή της ΔΟΕ

Την τελευταία εβδομάδα επιδιώκεται κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών αποσπώντας τους εκπαιδευτικούς από τον ουσιαστικό τους ρόλο που είναι η απρόσκοπτη αφοσίωσή τους στο εκπαιδευτικό τους έργο. Εδώ και τρεις μέρες οι Σχολικοί Σύμβουλοι καλούν εκπαιδευτικούς μέχρι 20 έτη προϋπηρεσίας να αξιολογηθούν με πιεστικές διαδικασίες. Τα παραπάνω γίνονται με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και χωρίς αυτό να έχει ζητηθεί από τις άλλες Περιφερειακές Δ/νσειςΕκπαίδευσης.
Τα όσα βιώνουμε είναι πρωτοφανή, αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί ενωμένη απέναντι στην εκφοβιστική πολιτική της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως ενέργειες όπως αυτές που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, με τη μαζική αποστολή mail  από τους Σχολικούς Συμβούλους σε συναδέλφους διορισμένους από το 2005 και μετά , δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και σε ένα καλό παιδαγωγικό κλίμα εντός αυτών.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με πνεύμα ομοψυχίας, συντεταγμένα να συμπορευθεί με τις αποφάσεις του κλάδου στην Απεργία Αποχή που έχει προκηρύξει εκ νέου η ΔΟΕ και η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα 08/03/2024. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες με την υπογραφή της νέας Δήλωσης (η οποία στη συνέχεια θα πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), θα είναι πλήρως καλυμμένοι και κατοχυρωμένοι, δεν έχουν να φοβηθούν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως και δεν έχουν καμία απολύτως πειθαρχική επίπτωση, όσο κι αν κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τάσεις πανικού για πειθαρχικές ποινές κτλ. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ δεν υπογράφουν κανένα άλλο έγγραφο πλην της Δήλωσης Απεργίας-Αποχής της ΔΟΕ. Παράλληλα, καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές συναντήσεις των σχολικών συμβούλων, να επισημάνουν με απαντητικά mail πως συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή της ατομικής αξιολόγησης που έχει κηρυχθεί από την Ομοσπονδία.
Ομόφωνα η Ομοσπονδία, μέσα από τη Γ.Σ. αντιπροσώπων το καλοκαίρι του 2023, έχει ταχθεί ενάντια στην αξιολόγηση που θα φέρει κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Η ήττα της κυβέρνησης και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α  και η πίεση που δέχονται φαίνεται από το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά σέρνεται στα δικαστήρια και αντιμετωπίζει εχθρικά τους εκπαιδευτικούς.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν το νέο έγγραφο της απεργίας αποχής που εκδόθηκε από τη ΔΟΕ και να μην προχωρήσουν σε κανέναν ορισμό ραντεβού, δηλώνοντας μόνο ότι συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ είναι σε ισχύ και οι στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των συναδέλφων.

Το παραπάνω κείμενο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δ.Σ του Συλλόγου από τις παρατάξεις  Αυτόνομο Δίκτυο, ΑΚΕ και  ΑΣΕ.

 

                                       Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου